Hvem er jeg?


Mit navn er Maibrith. Jeg er under uddannelse til fysioterapeut og har valgt at starte Vuf i balance op i august 2019. Jeg har trænet med dyr hele mit liv. I 2017 begyndte jeg min oplæring som hundetræner hos Hundetræning Fårup hos Gry Høgh. Jeg begyndte ret hurtigt at få egne hold inden for hundefitness samt agility. I januar 2018 blev jeg samtidg føl/hjælpetræner hos Randers agility forening, hvor jeg lige nu er træner og har et pre-agility hold samt i 2020 har hvalpehold.

Mine hunde gennem tiden: 

Min første hund var en cavalier king charles spaniel, som jeg fik, da den var 7 år gammel. Denne måtte desværre aflives efter kun 1 år som min, grundet en uhelbredelig hjertefejl.  

Herefter fik jeg min første hvalp, en staffordshire bull terrier. Han lærte mig ufatteligt meget om hundetræning, da han havde en voldsom træningsglæde og jeg derfor også trænede rigtig meget med ham. Vi dyrkede agility, rally og nosework på konkurrenceplan og deruodver tricks, hundefitness, væddeløb osv.

Da han blev et år gammel, fik han lige pludselig problemer med andre hanhunde og begyndte og gøre udfald mod disse. Hundetræning Fårup uddannede mig her i, hvordan jeg skulle takle det og jeg måtte derfor sætte mig ind i, hvordan man kunne håndtere sådan et adfærdsproblem. Siden da har jeg haft en stor passion for at hjælpe familiehunde med de problemer, disse kunne have.  Efter et halvt års træning var adfærden ændret, men efter en lang og hård kamp. Det er også herigennem, at jeg er blevet inspireret til at tage uddannelse som BAT instruktør som jeg i oktober gennemførte.

Han døde på tragisk vis af et hjertestop i en alder af 2,5 år. Jeg har af denne grund min tredje hund nu, endnu en staffordshire bull terrier. Målet er, at han skal blive agilityhund og yderligere lave nosework og rally samt diverse andet træning jeg finder på at prøve. 
Ragnar har på mange måder været en nem hvalp, men med nogle helt andre problemer end de to tidligere hunde. Bl.a. har vi arbejdet meget med at få ham til at gå pænt, styre sin lyst til altid at ville lege med andre hunde, samt at få ham til at lege med andre hunde på en høflig måde. 

Min træningsfilosofi: 

Jeg underviser i bløde træningsmetoder som altid foregår positivt og med belønning frem for straf. Brug af straf, korrektion osv. kan nemt blive en magtkamp mellem hund og fører og dette tror jeg IKKE skaber en glad, tilpas men samtidig lydhør hund. Derudover er det meget sjovere at hunden gør hvad man beder den om, fordi den har lyst til det. Det vil ikke sige at jeg mener at man aldrig bør sætte grænser for sin hund, man skal blot være omhyggelig med hvordan man gør og hvornår man gør det.