Hvalpehold

Hvalpehold er for hvalpe under 6 måneder.

Det vigtigste på hvalpeholdet, er at skabe træningsglæde og motivation hos hvalpen, samt at bidrage til god socialisering samt hvalpens udvikling. Det skal være sjovt at træne, både for hund og menneske. Når hunden har glæden og motivationen til træningen, bliver det langt nemmere at lære den alt det, man gerne vil at den skal kunne.

Træningen involverer derfor ikke kun den sædvanlige lydighed som fx indkald, sit, dæk, plads, gå pænt, impulskontrol mv. men indebærer så meget andet vigtigt.

For at skabe motivation og glæde, skal hundeejeren for det første være i stand til at lære hunden tingene på bedst mulige måde, så den lærer hurtigere og nemmere. Derfor er det også en vigtig del af træningen, at os mennesker får viden om hvordan man lettest får gode resultater i træningen.

Yderligere er tricks, lege og kropskontrol noget der kan skabe sjov træning men samtidig være gavnligt for hvalpens fysiske og mentale udvikling. Især kropskontrol vil være en vigtig del af undervisningen, fordi den samtidig er med til at øge hvalpens motorik og forståen for egen krop. Det er en vigtig del af hvalpens socialisering og udvikling generelt, samt det giver selvtillid og mindsker endda risikoen for skader.

Som sagt er generel socialisering også vigtigt. Derfor afholdes der også leg, men med særligt stort fokus på, at det foregår bedst muligt for hvalpene. Derfor leges der er små grupper og i kort tid af gangen. Ligeså vigtigt som det er, at hvalpen får en masse gode oplevelser, er det mindst ligeså vigtigt at hvalpen ikke får dårlige oplevelser, fx at en anden hund er for voldsom ved den. Disse oplevelser kan nemlig sætte sig fast hos hvalpen og komme til udtryk gennem usikkerhed eller sågar aggression senere i livet.

Som ekstra bonus vil hund og ejer lære om:

  • Frivillig håndtering (under fx negleklip, tandrensning, dyrlægebesøg mv.)
  • Aktivering både fysisk og mentalt
  • Hvordan man kan løse de problemer, der kan komme i forbindelse med at have hvalp og senere unghund
  • Hvordan man kan få en modig og selvsikker hund
  • Yderligere udleveres et hvalpehæfte, men tips til det at have hvalp fx ift. alene hjemme træning, renlighed, det at hvalpen bider, generel opdragelse samt teori om hvordan vi træner hundene