Enetimer

Fungerer din hund ikke så godt med holdtræning? Vil du gerne lære mig og mine træningsmetoder bedre at kende før du tilmelder dig et hold? Har din hund adfærdsmæssige problemer (fx. angst, nervøsitet, agression eller lign.)? Vil du gerne have fuld fokus på dig og din hund? Passer holdtiderne ikke helt ind i din hverdag eller er der helt andre grunde? 

Uanset hvad din grund skulle være, tager jeg glædeligt imod dig og din hund til enetimer. En enetime vil kunne handle om lige det du ønsker, om det så er adfærdsmæssige problemer, rådgivning eller almindelig træning. 

Det skal gøres klart at jeg ikke har nogen specifik uddannelse som adfærdsbehandler. Jeg forbeholder mig derfor ret til at henvise jer videre til specialister hvis dette skulle være nødvendigt. 

BAT (behavior adjustment training)

Jeg var d. 9. - 13. oktober på BAT kursus med det formål senere at indsende eksamensopgave, så jeg kan blive certificeret BAT instruktør. Disse metoder og denne tilgang til hundene benytter jeg derfor både på mine hold men især til enetimerne. 
BAT er adfærdsændrende træning med fokus på hundens egenbestemmelse og følelse af frihed, samtidig med at man som ejer stadig kan føle sig tryg og tilpas grad i kontrol. Den hyppigste grund til "agression" er angst og at hundens signaler i lang tid er blevet overset enten af de andre hunde eller af ejeren, da de fleste jo har snore på sine hunde, hvilket godt kan tage noget af hundens sprog fra den. Af denne grund, lærer man i BAT at lade hunden føle at den er fri og selv kan bestemme hvor tæt på den fx kommer på andre hunde, andre mennesker eller hvad der ellers trigger den. 

Jeg har selv haft held med BAT gennem min gamle hund. Efter et halvt år med BAT 1.0  (Den gamle for for BAT) ignorerede han de andre hunde i stedet for at gøre udfald mod dem. I dag benytter jeg BAT 2.0 (Det nyudviklede og forbedrede BAT) til min unghund som af usikkerhed, hilser voldsomt på de hunde vi møder på gåture. BAT har for ham virket utrolig forebyggende, da han hele sit liv har lært at han har muligheden for flugt/undgåelse når han møder noget farligt. Jeg har derfor også selv erfaring med hvor frustrende, pinligt, angstprovokerende og opgivende det kan føles med en hund med adfærdsproblemer. 


Enetimer koster  350 kr. + 2 kr. pr. km. kørsel fra Platanvænget 3, 8990 Fårup

Enetimer varer omkring 45 minutter og involverer at jeg udarbejder behandlingsplan eller skriv over hvad vi har snakket om